Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Heerlijk dineren van een geweldig gerecht.

2 min gelezen

Tafelen, gaffelen, verorberen of bikken, noem het zoals u het wilt, met uw geliefden of vrienden aan tafel genieten kan eens goed doen. Bovendien bevorderd het zowel de sociale als de emotionele relatie met diegene waarmee u aan tafel zit.

 

Gastronomisch dineren

 

Als u verfijning op het bord en uw vijf smaakpatronen zoekt, is het aangeraden om gastronomisch te eten en iets uit te kiezen wat uw nog niet kent.

Het verschil met een “gewoon restaurant” is dat bij gastronomie de producten bereid worden op speciale technieken zoals moleculaire koken, dit betekend dat de wetenschap word toegepast op de bereidingswijze in de keuken. Zo kan men bijvoorbeeld vloeibare olijven, eetbare schillen, schuimpjes van water en chocoladedesserten tot leven brengen.

De kruiden en specerijen zijn gewaagder en uitgebreider, plus de tafel waar u aan plaatsneemt ziet er zo net en strak uit dat u er een foto van neemt en op Facebook plaatst.

 

Het enige wat men op prijs stelt is dat u gepaste stadskledij draagt en er verzorgd uitziet.

Smakelijk!

 

Dineren in groep

 

Indien u een verjaardag of familie etentje heeft gepland is communicatie tussen u en het restaurant, en tussen u en uw familie of vrienden zeer belangrijk. Er moet namelijk een menu, tafel en factuur worden opgesteld en eventuele wensen zoals een aparte vestiaire worden doorgegeven. Het is niet aangenaam voor beide partijen als u een vismenu hebt besteld en bompa allergisch is voor vis.

Creëer daarom een goed contact met de verantwoordelijke en geef tijdig informatie door.

Wist u dat u 33% meer consumeert als u met een groep dineert?

Enkele leuke formules die u kan vragen zijn onder andere een dessertenbuffet met vuurwerk voor de gelukkige(n) of na de maaltijd een open bar met verschillende soorten gin’s en whiskey.

Als gastvrouw of heer bent u de eerste die aanwezig is, ontvang iedereen met een lach en geniet ten volle van het feest!

 

Dineren is ook heel persoonlijk, verruim daarom u restaurantkennis en dineer minstens 1x om de 2 maanden in een restaurant dat u nog niet kent of u is aanbevolen.

 

Eten bij een sterrenrestaurant

Wil je echt genieten van een fantastisch restaurant in Brabant? Dan is Wolfslaar een absolute aanrader. Het restaurant bevind zich in Breda en beschikt al jarenlang een Michelinster. Zodoende heeft het restaurant een kwaliteit waar je letterlijk je vingers bij aflikt!

 

Smullen maar!