Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Bijzondere restaurants Rotterdam

2 min gelezen
restaurant rotterdam

Waar ga je lekker uit eten in Rotterdam?

Uit eten gaan in een grote stad; het lijkt een makkie, maar dat valt in de praktijk nog wel eens tegen. De stad is groot, het aanbod eetgelegenheden is groot en vindt dan maar eens een leuk restaurant waar je met familie of vrienden terecht kunt. Daarom hebben we hier voor jou en aantal bijzondere restaurants bijeen gezet waarvan we zeker weten dat ze voor iedereen wat lekkers te bieden hebben.

Aanbod bijzondere restaurants

Van finedining tot shared dining of een snelle hap, in deze enorme havenstad vind je restaurants in veel soorten en maten, keuken en prijscategorieën. Zo kun je bijzonder uit eten in de Euromast en ook in de multiculti eetomgeving van de reusachtige foodhallen in het centrum van de stad. We geven hieronder een aantal van onze favorieten als het gaat om bijzondere restaurants in Rotterdam.

Parkcafé Parqiet

Vooral in de zomer is Parkcafé Parqiet erg geliefd onder de Rotterdammers. In deze rustige en prachtig parkachtige omgeving waan je je even helemaal uit de drukke stad. Ook al zit je onder de Rotterdamse hotspot nummer 1: de Euromast. Het leuke van dit parkcafe is dat ze vooral samenwerken met lokale leveranciers. Zo schenken ze er de verse sapjes van Sajoer en koffie van Man met de Bril. Go try!

Little V

Little V staat vast voor Little Vietnam als variant op Little Italy in New York. En dat is wat je perfect kunt doen in dit heerlijke restaurant: vietnamees eten. Net als in Vietnam, eet je hier meerdere kleine gerechten die je samen gezellig kunt delen. Er staan zowel typisch Vietnamese gerechten als gerechten met andere invloeden op de kaart.

Shared dining bij Gastrobar Hartig

Breng ook eens een bezoekje aan de gezellige Gastrobar Hartig. Dit restaurant in het centrum van Rotterdam biedt net als Little V ook het ‘shared dining’-principe. Tijdens shared dining kun je met je vrienden en/of familie genieten van meerdere kleine gerechten uit keukens van over de hele wereld. Hier komt iedereen zeker aan zijn of haar culinaire trekken. Ook de liefhebbers van vegetarisch en vegan eten.

Extra tip

Naast uit eten gaan in Rotterdam, is het ook leuk om een keer een wijngroothandel te bezoeken. Je leest er in dit blogmeer over.