Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Gezellig avondje stappen in Amsterdam

1 min gelezen

Zondag was een avondje uit in Amsterdam. We gingen met vrienden langs de grachten, langs Leidseplein, Bloemenmarkt en eten in Restaurant Floreyn. In dit artikel bespreken wat we precies die dag hebben gedaan. Veel lees plezier!

Langs de grachten

De stad Amsterdam is bekend door de eeuwen oude grachten. Kenmerk van de grachten is dat het gegraven wateren zijn, dit in tegenstelling tot natuurlijke wateren, zoals rivieren (Amstel en IJ). Het uit de grachten opgegraven slib werd veelal gebruikt voor ophoging van de omliggende terreinen.

Vanaf het centraal station kun je een grachtentour bijwonen en daarmee kun je met behulp van het volgen van enkele routes de hele stad zien met behulp van de grachten.

Restaurant Floreyn

Restaurant Floreyn is een gezellig de pijp restaurants en is al enkele jaren populair onder de lokale bevolking en bezoekers. Het is dan ook geen wonder dat het restaurant is vaak helemaal volgeboekt. Het was dus fijn om te kunnen reserveren

Het Restaurant Floreyn heeft drie verschillende eetzalen met een moderne landelijke stijl. Het menu bestaat uit typisch Nederlandse gerechten, zoals gerookte paling en gebakken kabeljauwkoekjes. We hebben genoten van het eten maar ook van de goede sfeer! Geweldige plek om uit eten te gaan met vrienden.

De ober was erg vriendelijk en gaf ons goed advies over wat we moesten bestellen.