Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

De combisteamer, eigenlijk onmisbaar in elke horeca keuken

3 min gelezen

Wanneer je ervoor zou kiezen om binnen te wandelen in verschillende horecakeukens is de kans zeer groot dat je daar telkens min of meer dezelfde toestellen in aan zal treffen. Eveneens zeer groot is de kans dat je daarbij kan rekenen op de aanwezigheid van een zogenaamde combisteamer. Voor dit handige apparaat geldt dat ze door de jaren heen eigenlijk alleen maar populairder is geworden. Vroeger werd ze reeds veelvuldig gebruikt, maar tegenwoordig is ze eigenlijk niet meer weg te denken uit de horecakeuken. Wil jij hier graag wat meer over te weten komen? Dat is zeker mogelijk wanneer je, je verdiept in de onderstaande informatie.

Waarom gebruik maken van een combisteamer?

De combi steamer is een fantastisch toestel dat het mogelijk maakt om niet alleen verschillende soorten voedingswaren te bereiden, daarnaast kan dit ook nog eens op verschillende manieren gebeuren. In principe kan er dan ook worden gesteld dat de combisteamer een beetje het midden houdt tussen enerzijds een gewone oven en anderzijds een zogenaamde stoomoven. 

De combi steamer lijkt op vlak van eigenschappen ook zeer geschikt te zijn om gebruik van te maken in bijvoorbeeld de standaard keuken die je bij je thuis terug kan vinden. Dat is inderdaad zo, maar het moet gezegd dat ze vooral tot haar recht komt in een horeca-omgeving. Dit is onder meer het gevolg van het feit dat er grote hoeveelheden voedsel mee kunnen worden bereid. Dit brengt ons eigenlijk meteen bij een ander voordeel. Ook wanneer je dus over een grotere horecazaak beschikt zal je kunnen vaststellen dat deze combisteamer meer dan voldoende capaciteit in huis heeft om ervoor te zorgen dat de vereiste hoeveelheid voedsel probleemloos kan worden klaargemaakt.

Hoe kan je, je voeding bereiden met een combisteamer?

Het is door gebruik te maken van een combisteamer mogelijk om verschillende voedingswaren op diverse manieren te verhitten. De voeding die je kan bereiden in deze combisteamer is onder meer:

  • Vlees;
  • Vis;
  • Groenten;
  • Rijst en pasta;

Het valt meteen ook op dat gebruikmaken van dit toestel ongelofelijk eenvoudig is. In principe moet je gewoon de voedingsmiddelen die je wenst klaar te maken in een zogenaamde gastronormbak stoppen en ze in de combi-stoomoven doen. Vervolgens kan je zeer precies aangeven op welke manier je de voedingsmiddelen precies wil gaan bereiden. Het toestel zelf zal je in de praktijk ongelofelijk veel werk uit handen nemen. De ongelofelijk eenvoudige bediening zorgt er daarenboven in de praktijk ook nog eens voor dat er geen specifieke voorkennis is vereist.

Eigenlijk onmisbaar in elke horeca keuken

We hoeven er eigenlijk helemaal geen doekjes om te winden. De combisteamer heeft door de jaren heen een vaste stek weten te verzamelen in een groot aantal verschillende horecakeukens en dat is niet meer dan terecht. Gebruik maken van dit toestel zorgt ervoor dat je in de praktijk ook zeer eenvoudig gebruik kan maken van stoom bij het bereiden van je favoriete maaltijden. Dat is interessant omdat deze manier van bereiden op verschillende vlakken een mooie meerwaarde weet te realiseren. Niet alleen zullen vitamines veel beter behouden blijven, daarnaast zal je kunnen vaststellen dat ook de smaak en de kleur van je voedingswaren optimaal zal blijven.