Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Dineren op je bruiloft: wat serveer je?

2 min gelezen

Doorgaans hoort er bij een bruiloft ook een diner bij. Met een select groepje gasten ga je ’s avonds gezellig eten met elkaar. Meestal gebeurt dit na de ceremonie, voordat het feest begint. Maar wat serveer je op een bruiloft? Met veel gasten heb je ook te maken met veel voorkeuren en wellicht wat allergieën. Het samenstellen van het ideale menu wordt daarom moeilijk. Wat doe je dan wel?

Buffet

Een veel gekozen vorm van diner is het serveren van een lopend buffet. Een buffet is erg veelzijdig en bestaat uit veel verschillende maaltijden. Iedereen kan zelf pakken wat hij of zij lekker vindt. Op die manier voorkom je dat je iemand iets geeft wat hij niet lust of waar hij niet tegen kan. Met een buffet kan je variëren tussen warme en koude maaltijden.

Shared dining

Wat überhaupt steeds populairder wordt, zo ook op bruiloften, is het concept van shared dining. Het is eigenlijk een soort van buffet, maar dan kan je op je eigen plek blijven zitten. Op elke tafel worden grote schalen met eten neergezet en het is de bedoeling dat iedereen daarvan pakt. Op die manier deelt iedereen dus al het eten met elkaar.

Walking dinner

Wil je wel genieten van de luxe van mooi opgemaakte borden? Dan is een walking dinner een goede optie. Bij een walking dinner wordt het eten uitgeserveerd op de plek waar de gasten op dat moment staan of zitten. Niemand heeft een vaste plek en kan gaan en staan waar ze willen. Op die manier behoud je de informele sfeer van een buffet of shared dining, maar geniet je wel van de luxe van mooi opgemaakte bordjes door de chef.

Formeel menu

Het diner hoeft natuurlijk niet altijd informeel te zijn. Als je bijvoorbeeld op een prachtig landgoed trouwt, heeft het ook wel weer iets om een formeel diner te serveren. Op voorhand kan je het menu bekend maken, waardoor gasten al een keuze kunnen maken. Vaak kan je het menu ook zelf samenstellen. Je kan dan van tevoren al peilen wat de voorkeuren en allergieën zijn van de gasten. Vervolgens kan het menu daarop afgesteld worden.

Ben je druk met de voorbereidingen van je huwelijk en ben je nog op zoek naar de perfecte trouwjurk? Kijk dan op https://albertoaxu.com/