Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Catering tips voor een geslaagd feest: Van hapjes tot drankjes

2 min gelezen
Catering tips voor een geslaagd feest: Van hapjes tot drankjes
Een feest organiseren is een flinke opgave, zeker als je ook nog eens moet nadenken over de hapjes en drankjes die je wilt serveren. Het is belangrijk dat iedereen iets lekkers te eten krijgt en dat de drankjes goed aansluiten bij de sfeer van het feest. Maar hoe pak je dit het beste aan? In deze blog geven we je enkele catering tips waarmee je jouw feest tot een groot succes kunt maken. Van hapjes tot drankjes, wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Hapjes

Hapjes zijn een onmisbaar onderdeel van elk feest. Ze zijn lekker en gezellig om te delen met vrienden en familie. Maar wat kun je het beste serveren op jouw feestje? Je moet er immers voor zorgen dat je rekening houdt met de verschillende dieetwensen van je gasten en zorgen voor genoeg vegetarische en glutenvrije opties. Groentesticks met dip, hummus met crackers en kaasstengels doen het vaak goed. En als je echt wilt uitpakken, kun je ook sushi of oesters serveren. Met catering aan huis heb je volop keuze!

Drankjes

Als het op drankjes aankomt, is het belangrijk om rekening te houden met de sfeer van het feest en de smaak van je gasten. Serveer je alleen frisdrank en sapjes of ga je voor wat spannenders? Een lekkere cocktailbar is altijd een goede keuze, maar zorg er dan wel voor dat je ook alcoholvrije opties hebt.

Desserts

Een feestje is niet compleet zonder een heerlijk dessert. Zoetigheid is altijd een goede afsluiter van de avond. Ga voor een leuk dessertbuffet waarbij gasten hun eigen dessert kunnen samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan cupcakes met verschillende toppings, brownies, fruit en ijs.

Servies

Een goede tip, wanneer je ervoor kiest om je catering uit te besteden, is om voor een cateringbedrijf te kiezen dat ook voor servies zorgt. Dit scheelt een hoop afwas voor jou en je gasten.

Budget

Een feest organiseren kan flink in de papieren lopen. Wanneer je bestelt via een cateringbedrijf, heb je altijd het overzicht. Je vinkt online aan wat je nodig hebt en weet dan meteen wat de totale kosten zijn.

Makkelijkste manier om hapjes en drankjes voor een feest te regelen

De hapjes, drankjes en desserts van een cateraar zijn van restaurantkwaliteit, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je houdt met gemak rekening met de dieetwensen van je gasten en blijft altijd binnen je budget. Op deze manier kun je zelf ook genieten van het feest. Zo kun je je gasten (en jezelf) een topavond van bezorgen. Cheers! Lees ook: 3 praktische tips waar je een goede cateraar aan kunt herkennen