Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Chocolade truffels

2 min gelezen
Chocolade truffels

Op zoek naar verrassende chocolade? Ga voor chocolade truffels!

Al sinds vele jaren behoort chocolade tot de meest populaire lekkernijen voor mensen over nagenoeg de hele wereld. Het is bovendien indrukwekkend hoe veel varianten in vorm en smaak er tegenwoordig te vinden zijn op het gebied van chocolade. Een van de meest smakelijke varianten bestaat hierbij zonder twijfel uit chocolade truffels. Dit is een werkelijk goede optie als je op zoek bent naar chocolade met een verrassend tintje. 

Redenen waarom we zo dol zijn op chocolade

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat mensen van chocolade houden. Zelfs zodanig, dat als iemand eens aangeeft geen chocolade te lusten, dat dit verbaasde reacties kan oproepen. Dat mensen fan zijn van chocolade is overigens ook wetenschappelijk goed te verklaren. Zo schuilt de populariteit van chocolade ‘m in de volgende eigenschappen:

  • Wanneer je chocolade eet komt het stofje serotonine vrij in de hersenen. Dit geeft een prettig en voldaan gevoel.
  • Chocolade heeft de eigenschap dat het vrij snel smelt wanneer het in de mond terechtkomt. Dit komt doordat het smeltpunt van cacaoboter vrij laag ligt, nog lager dan de lichaamstemperatuur van de mens. Dit smelteffect wordt door de meeste mensen als aangenaam ervaren.
  • De meeste vormen van chocolade hebben toegankelijke smaken die op een aangename manier zoet aandoen. Zoet eten is hoe dan ook bij veel mensen geliefd, dus hiermee is de populariteit van chocolade makkelijk te verklaren.

Prima om met mate te eten

Chocolade truffels

Een gunstig aspect aan chocolade is dat er specifieke natuurlijke stofjes in zitten die een ontstekingsremmende uitwerking hebben. Bovendien wordt chocolade in verband gebracht met een gunstige invloed op de bloeddruk en de bloedvaten. Tegelijkertijd zitten in chocolade doorgaans wel (te) veel suikers en vetten. Door deze combinatie zou het voor de meeste mensen prima zijn om bedachtzaam te handelen en chocolade dus met mate te eten. Hierbij geldt dat de voorkeur uitgaat naar pure chocolade of chocolade zonder toegevoegde suikers.