Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Alles over de Afghaanse keuken

2 min gelezen
Afghaanse keuken

De Afghaanse keuken is rijk van allerlei smaken. Je eet jezelf dan ook al snel vol met allerlei soorten rijst, groenten en vleesgerechten. De Afghaanse keuken betekent gastvrijheid en nodigt je uit om telkens weer opnieuw te willen proeven. Het kruidige en geurige eten wil je dan ook graag met iedereen delen.

De Afghaanse keuken is rijk van smaak

In de Afghaanse keuken gebruiken ze heel veel verschillende kruiden en specerijen. De basis ligt altijd bij knoflook en ui. Dit is het hart van ieder gerecht. Vervolgens wordt er dan gevarieerd in in welke kruiden er gebruikt worden passend bij het gerecht. Bijvoorbeeld Ras el Hanout of kurkuma en kerrie zijn veel gebruikte kruiden in de Afghaanse keuken. Naast dat er veel gebruik wordt gemaakt van kruiden zijn peulvruchten ook populair in Afghanistan. Dus ook nog eens gezond!

Afghaanse keuken

Kichiri

Het nationale gerecht van Afghanistan is Kichiri. Dat is een gerecht met kleffe rijst, je kan het vergelijken met een risotto, omdat het op dezelfde manier wordt gemaakt van dezelfde soort rijst. De Afghaanse keuken kent twee varianten Kichiri, namelijk met vlees en vegetarisch. De vegetarische versie wordt geserveerd met tomatensaus. Bij de vlees variant hoort gehaktsaus. In het midden van het gerecht wordt een heerlijke saus van yoghurt en olijfolie geschonken. Als finishing touch is er gedroogde munt. Kortom, in de Afghaanse keuken raak je nooit uitgekeken! Drink naast de Kichiri een koud glas Dogh (een Afghaanse yoghurtdrank) en je maaltijd is compleet!

Authentiek Afghaanse gerechten

Benieuwd naar waar je nog echt authentieke gerechten uit de Afghaanse gerechten kan proeven? Kom dan naar Kabul Foods in Utrecht. Hier worden dagelijks nog verse en traditionele gerechten uit de Afghaanse keuken geserveerd. Kabul Foods is dagelijks geopend en kun je altijd terecht of je nou wel of niet gereserveerd hebt.