Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Rechtenvrije muziek zeer aantrekkelijk voor restaurants

2 min gelezen
Rechtenvrije muziek zeer aantrekkelijk voor restaurants
Als restauranteigenaar wilt u de perfecte sfeer creëren om uw horecaconcept tot leven te brengen. En de juiste muziek is hier een essentieel onderdeel van. Helaas kunt u niet zomaar alle muziek gebruiken die u wilt; artiesten moeten immers ook betaald worden voor hun muziek. Het goede nieuws is dat er betaalbare, betrouwbare alternatieven zijn voor het gebruik van beschermde achtergrondmuziek.

Wat is rechtenvrije muziek?

Rechtenvrije muziek is muziek die niet beschermd is door auteursrechten en gebruikt kan worden zonder dat er royalty’s betaald hoeven te worden. Rechtenvrije horecamuziek is ideaal voor restaurants en café’s, omdat het betaalbaar is en gemakkelijk verkrijgbaar. Alles wat u hoeft te doen is een muziekcomputer aanschaffen met een voordelig abonnement. Hiermee kunt u uit een grote verscheidenheid aan genres kiezen en voordelig de perfecte sfeer in uw restaurant creëren.

Voordelen van rechtenvrije muziek

Er zijn verschillende voordelen van het gebruik van rechtenvrije muziek in uw restaurant:
  • Ten eerste is het veel betaalbaarder dan het gebruik van beschermde muziek. U hoeft geen royalty’s te betalen, dus u kunt zo veel geld besparen.
  • Bovendien zijn er veel kant-en-klare muziekmixen met de perfecte nummers voor uw restaurant.
  • Tot slot, met behulp van royalty-vrije muziek voorkomt u eventuele juridische problemen. Wie beschermde muziek gebruikt zonder royalty’s te betalen, kan namelijk een boete krijgen of zelfs worden aangeklaagd.
Door rechtenvrije muziek te gebruiken, kunt u deze potentiële problemen vermijden en u concentreren op het runnen van uw restaurant.

Uitstekend alternatief voor beschermde achtergrondmuziek

Als u op zoek bent naar een betaalbaar en betrouwbaar alternatief voor het gebruik van beschermde achtergrondmuziek in uw restaurant, overweeg dan om een muziekcomputer met muziek abonnement aan te schaffen. Deze rechtenvrije muziek is veel voordeliger en bovendien legaal. Zo kunt u zich richten op het runnen van uw bedrijf zonder zich zorgen te maken over schending van eventuele auteursrechten. Meer handige tips voor een stijlvol restaurant vindt u achter de link.