Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Hoe kies ik de beste ijsblokjesmachine?

2 min gelezen
ijsblokjes

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van ijsblokjesmachines voor uw huis, restaurant of horeca. Van 25 kilo per dag tot meer dan 30 ton per dag, er zijn ijsmachines beschikbaar voor elke behoefte. Overweeg de volgende punten voordat u uw keuze maakt.

Soorten ijs

IJs is eten. Het wordt ofwel geconsumeerd als onderdeel van een koude drank, houdt voedsel koud of wordt gegeten. Kies daarom zorgvuldig het type ijs voor uw bedrijf. Er zijn drie primaire soorten ijs:

IJsblokjes

De meest populaire vorm van ijs en de meest gebruikte vorm voor dranken. IJsblokjes smelten langzamer en kunnen mogelijk het ijsverbruik van de klant verminderen in vergelijking met andere soorten. Er zijn vele soorten en maten beschikbaar. Recentelijk zijn grotere enkele blokjes in populariteit toegenomen voor cocktails vanwege hun esthetische aantrekkingskracht.

Parel-ijsblokjes

Deze langzaam smeltende, kleinere blokjes werden steeds populairder in de gezondheidszorg omdat ze zachter en gemakkelijker te kauwen zijn. Dit type ijsblokjes is geweldig voor smoothies, gemengde dranken en koude dranken.

ijsblokjesmachine

Schilfers

Schilferijsmachines maken kleine, zachte vlokken ijs die snel afkoelen en zich naar elke vorm vormen. Het wordt voornamelijk gebruikt voor ijsdisplays die vaak op markten en supermarkten te zien zijn voor zeevruchten, vlees, vis en op saladebars. Het kan ook worden gebruikt in gemengde dranken, vergelijkbaar met ijsblokjes.

IJsmachine grootte

Als u eenmaal heeft besloten welke soort ijsblokjesmachine voor de horeca u nodig heeft en de soorten ijs die u wilt, moet u een ijsblokjesmachine voor de horeca met de juiste capaciteit voor uw behoeften kiezen. Voor nieuwe bedrijven ligt een kleine ijsblokjesmachine wat meer voor de hand – schat uw dagelijkse ijsverbruik in, maar houd rekening met groei. Zodra dat is bepaald, voegt u 20 procent toe aan de capaciteit van de kleine ijsblokjesmachine. Het is altijd beter om een ​​teveel aan ijs te hebben dan een tekort.

Voor het vervangen van ijsblokjesmachines

Heeft uw huidige ijsblokjesmachine de vraag bijgehouden? Zo niet, schat dan hoeveel capaciteit u ontbrak en neem dat mee in uw berekeningen. Voor iedereen – overweeg hoeveel ijs wordt gebruikt tijdens piekmomenten en het potentieel voor een toekomstige toename van de vraag naar ijs. Nogmaals, het is beter om extra ijs bij de hand te hebben dan niet genoeg.