Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Vloerput: waarom elke horecazaak deze moet hebben

2 min gelezen

Een vloerput is ideaal voor in je horecazaak. Je hebt namelijk altijd te maken met veel water en vooral vervuild water. Een vloerput helpt om al dat water eenvoudig weg te werken uit je keuken, zonder de afvoer over te belasten. Een vloerput wordt meestal geplaatst in de keuken of bij de afwas en wordt aangesloten op de afvoer. Het maakt schoonmaken eenvoudiger en is ideaal, omdat er vaak veel water op de vloer terecht komt tijdens het spoelen of eten bereiden in een horecazaak. Met een vloerput krijg je dat water eenvoudig weggespoeld. 

Kies voor RVS

Vloerputten zijn er van verschillende materialen. Voor de horeca is RVS eigenlijk de beste keuze. Het is materiaal dat in de meeste horecakeukens gekozen wordt voor verschillende elementen, zoals aanrechten, maar ook wasbakken en kookgelegenheden. RVS is een duurzaam materiaal dat daarnaast ook nog eenvoudig schoon te houden is. Vandaar dat RVS een populaire keuze is qua materiaal en ook een goede keuze. Dus ook voor je vloerput. Zeker omdat je deze gebruikt met veel water. RVS is daar goed tegen opgewassen. 

Vierkante vloerputten

Vloerputten zijn er in verschillende varianten. Er zijn zelfs variaties in vierkante vloerputten. Een vierkante vloerput is doorgaans kleiner van formaat. Het precieze formaat kan daarin verschillen. Je kunt een vloerput zo groot als een doucheputje hebben of een vloerput die een stuk groter is. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid water die opgevangen moet worden door de vloerput. Een grotere put kan natuurlijk meer water afvoeren, een kleinere vloerput minder. Wel is een kleinere vloerput esthetisch aantrekkelijker, mocht je dat belangrijk vinden voor je horecakeuken.

Er zijn meerdere opties in een vierkante vloerput. Bijvoorbeeld een vierkante vloerput waar het geheel water op kan vangen, of een vierkante vloerput met rondom ingangen om water door te laten lopen. Wat voor jou de betere optie is, hangt af van je behoeften en ruimte. 

Langwerpige vloerputten

Vierkante vloerputten zijn doorgaans klein. Voor wat overtollig water is dit dus prima. Als je dagelijks de vloer met een flinke emmer water wil schrobben of dat noodzakelijk is voor je keuken bijvoorbeeld kun je beter kiezen voor een langwerpige vloerput. Die is breder en vangt zo vaak meer water op. Met name vangt een langwerpige vloerput water over een breder gebied op. Dat is ideaal met schoonmaken. Zo kun je het vuile dweilwater naar de langwerpige vloerput toe vegen en zo af laten voeren. 

Tip: Horecatraders.com