Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Welke horeca apparatuur is onmisbaar in elke horeca gelegenheid?

2 min gelezen

Niet iedere horeca gelegenheid is hetzelfde. Maar van hotel tot restaurant en van koffietent tot pizzeria, voor alle verschillende soorten horeca gelegenheden die er zijn heb je bepaalde apparatuur nodig. Met alleen het leuk aankleden van je horeca bedrijf ga je het niet redden. Je zult ook moeten investeren in apparatuur, wil je je hoofd boven water houden. En dat kan een hoop geld kosten. Maar wat voor apparatuur heb je nou echt nodig voor jouw horeca gelegenheid?

Koffiemachine

Laten we beginnen met een inkoppertje: een koffiemachine voor de horeca is in iedere zaak een onmisbare aanvulling. Dat je er een nodig hebt voor een koffietent, dat is natuurlijk logisch, maar ook bij een restaurant of een hotel komt een koffiemachine voor de horeca absoluut van pas. Veel mensen staan immers graag op met een kopje koffie bij het ontbijt, of sluiten hun maaltijd ermee af. Een koffiemachine voor de horeca verschilt van een normaal apparaat, zowel in kwaliteit als in capaciteit. Met een horeca machine kun je sneller meer heerlijke kopjes koffie maken. Dat scheelt tijd, waardoor je weer meer mensen kunt helpen.

Koelkast

Ook een horeca koelkast verschilt van het standaard keukenmodel. Een horeca koelkast moet immers kunnen voldoen aan alle voorschriften voor hygiëne en veiligheid die gelden in de horeca. Dat is misschien nog wel belangrijker dan het formaat ervan. Al kan dat absoluut niet over het hoofd gezien worden. In een horeca koelkast moet je immers heel veel eten kwijtkunnen. Het moet gebruiksvriendelijk zijn voor het personeel. Daarom wordt een inloopkoelkast vaak aangeraden bij horeca gelegenheden.

Oven en gasfornuis

Dit spreekt misschien wel een beetje voor zich, maar toch kan het niet over het hoofd gezien worden: een oven en gasfornuis! In vrijwel iedere horeca gelegenheid wordt er wel wat eten bereikt. Zelfs in koffiezaken is vaak een stukje gebak te krijgen. Daarom is een oven van goede kwaliteit absoluut de investering waard.

En horeca gelegenheid opzetten is niet makkelijk. Het kost veel tijd en geld. Kosten besparen kan dus noodzakelijk zijn, maar in deze drie dingen zul je toch moeten investeren!