Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Muziek in de horeca

2 min gelezen
Muziek in de horeca

Goede muziek kiezen voor je horecazaak

Binnen je horecazaak is goede muziek uiteraard een essentieel onderdeel van de totaalervaring. De muziek die jouw gasten horen, is voor een groot deel bepalend voor het succes van jouw horeca-onderneming. Daarom krijg je in dit blog een paar fijne tips en wat basiskennis over muziek in de horeca. Lees snel verder.

Muziek hoort bij de ervaring

Wanneer mensen een eigen horecazaak beginnen, denken ze vaak aan veel zaken. Licht, vormgeving van de menu’s, de outfits van het personeel etc. Jammer genoeg kiezen veel horeca-ondernemers qua muziek voor standaard, generieke muziek die je vaak overal hoort. Dat is jammer want met muziek kun je jezelf als horecazaak juist zo mooi onderscheiden. Je zult merken dat, wanneer jouw muziekkeuze rijmt met de rest van je horeca-onderneming, gasten eerder en vaker terug zullen komen. Zorg er daarom voor dat je muziek consistent, maar ook afwisselend is. Gasten zitten bijvoorbeeld absoluut niet te wachten op meerdere keren per avond hetzelfde nummer.

Soorten muziek

Gelukkig is er al veel onderzoek gedaan naar hoe bepaalde soorten muziek effect hebben op horecabezoekers. Helaas zijn de uitkomsten van die onderzoeken relatief onbekend bij ondernemers. Goed om te weten is dat langzame muziek ervoor zorgt dat gasten langer blijven zitten. Hoe sneller de muziek, hoe eerder ze vertrekken. Grappig detail is dat bittere smaken beter tot hun recht komen bij muziek met veel lage tonen. Hoge tonen komen dan weer beter tot hun recht bij zoete smaken. Doe er je voordeel mee!

Juiste muziekkeuze: tips

Je weet nu het een en ander over muziek in de horeca. Maar hoe kies je nu de juiste muziek voor jouw onderneming? Hier een paar tips op een rijtje:
  • Laat de muziek aansluiten bij de rest van je horeca-onderneming.
  • Je kunt nooit iedereen tevreden stellen: smaken verschillen immers. Zorg simpelweg voor voldoende afwisseling.
  • Wissel afspeellijsten af en zorg regelmatig voor nieuwe nummers om de ervaring van je gasten fris te houden.
  • Zorg voor een prettig volume. Te hard is niet prettig voor je gasten, maar te zacht kan ook voor irritaties zorgen.
  • Maak niet de klassieke fout om je personeel te vergeten. Vindt je personeel de muziek ook fijn? Dan heeft je hele horecazaak daar profijt van.

Hulp met muziek

Weet jij op basis van dit blog voor welke muziek je moet gaan in jouw horeca-onderneming? Ga dan altijd voor een moderne en handige muziekinstallatie voor optimaal resultaat. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit blog? Stel ze via ons contactformulier.