Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

4 lekkere blender recepten

3 min gelezen

Smoothies zijn enorm populair tegenwoordig. Er zijn zelfs speciale bars waar je smoothies kunt kopen. Wanneer je zelf graag smoothies maakt, dan zijn nieuwe blender recepten altijd van harte welkom. Hoewel voor sommige creatieve koks het maken van de juiste combinaties op gevoel gaat, hebben de meeste liefhebbers van smoothies veel aan een paar nieuwe blender recepten eens in de zoveel tijd. In deze blog lees je 4 lekkere en gezonde recepten. Je leest niet de precieze hoeveelheden, bij smoothies kun je namelijk precies op jouw smaak de hoeveelheden zelf bepalen. Gewoon tussendoor even proeven!

1. Mango met munt smoothie

Dit blender recept is een van de meest veelzijdige blender recepten. Het heeft een unieke smaak door de munt. Smoothies met mango zijn er veel, maar in deze smoothie voeg je als smaakmakers munt, rietsuiker en limoen toe. Als basis kun je weer (soja) yoghurt gebruiken. Voeg ijsblokjes toe voor een lekkere koude en crunchy bite.

2. Andijvie, avocado banaan smoothie

Dat blender recepten niet altijd zoet hoeven te zijn, dat laat dit recept zien. Je kunt groente ook perfect in een smoothie verwerken. Combineer in dit blender recept andijvie en avocado. Als basis gebruik je amandelmelk, en om het dikker te maken voeg je banaan toe. Als extra smaakmaker voeg je munt en limoen erbij, dit geeft net een wat meer bijzondere smaakervaring.

3. Peer met kaneel smoothie

Dit is een van de blender recepten die heerlijk voor de winter en kerstdagen. Peer is echt een nazomer en herfst vrucht en komt gewoon uit Nederland. Doe de peer met banaan en kaneel in de blender. Voeg yoghurt en een beetje melk toe. Een vegan alternatief zoals amandelmelk en sojayoghurt kan uiteraard ook. 

4. Herfst smoothie: Pompoen

Wanneer je het hele jaar door wilt blenden, dan kun je naast peer, in de herfst ook pompoen gebruiken. Je kunt pompoenblokjes koken en daarna in de blender gebruiken met ook een van de veelzijdige blender recepten. Je combineert de pompoen met mango en in plaats van yoghurt, gebruik je als basis sinaasappelsap. De dikte van de smoothie komt van de pompoen. Als smaakmaker gebruik je kaneel.

Blender recepten helpen bij de gezondheid

Door deze recepten te maken, krijg je allerlei vitaminen binnen die je anders gedurende de dag niet zou eten. Door de groente en het fruit te combineren en bijzondere smaakcombinaties te maken, eet je gemakkelijk je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit. Zoals je andijvie kunt gebruiken, kun je ook blender recepten met boerenkool, paprika, veldsla, komkommer of bijvoorbeeld spinazie maken. Er zijn zoveel mogelijkheden. In de regel kun je onthouden dat, wanneer je groente gebruikt, een zoete tegenhanger zoals fruit een goed blender recept vormt. Vergeet niet om met smaakmakers te experimenteren, want ook deze bevatten goede stoffen voor je lichaam. Bovendien helpt een smoothie met het binnenkrijgen van vezels.

Smoothies voor afvallen

Wanneer je wilt afvallen dan zijn deze recepten een ideaal hulpmiddel. Blender recepten bevatten al snel aardig wat calorieën. Nu schrik je daar misschien van, maar als je bedenkt dat je daardoor minder snacks en tussendoortjes eet, dan is het heel logisch om smoothies voor afvallen te kiezen! Kijk voor meer recepten op Superblenders.com!