Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

De oorsprong van Smirnoff

1 min gelezen
Smirnoff 1 ltr

Vodka is erg geliefd, omdat het de ideale drank is om te mixen. Je kunt het als basis gebruiken in een cocktail, maar ook om te mixen met frisdrank. De keuze voor vodka is enorm. Er zijn erg veel merken om uit te kiezen, maar welke is dan de lekkerste of de beste? In dit artikel bespreken we Smirnoff 1 ltr. Deze vodka kent een leuk achtergrondverhaal. Het is namelijk al in 1864 opgericht, door de hofleverancier van het keizerlijk Russische Hof. 

Smirnoff 1 ltr kent een uniek productieproces. De vodka wordt namelijk drie keer gedistilleerd en wel tien keer gefilterd, alvorens het wordt verpakt. Smirnoff heeft zijn unieke en specifieke smaak dus te danken aan dit productieproces. 

Smirnoff 1 ltr

Drankjes met vodka

Eén van de bekendste cocktails die men met vodka kan maken, is de Moscow Mule. Deze cocktail is te herkennen aan zijn kruidige smaak. In een Moscow Mule vind je de volgende ingrediënten terug: vodka, gemberbier, bitters, limoen en ijs. Houd je wel van een bitter smaakje? Dan is de Moscow Mule zeker iets voor jou!

Mag een drankje van jou wel wat meer pit hebben? In dat geval is de Bloody Mary aan te raden. Dit is een cocktail bestaande uit vodka, tomatensap, citroensap, tabasco en ijs. 

Een bekend fruitig drankje waar vodka in verwerkt is, is de Cosmopolitan. Deze cocktail bestaat uit vodka, cointreau, limoensap, cranberry juice en sinaasappelschil. Ideaal voor de zomer dus!