Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Leuke informatie over rosé Duitsland

2 min gelezen
rose duitsland

Als je zomers op een terrasje zit, hebt zin in een heerlijk drankje. Maar er is een probleem, je weet niet wat je wilt. De drankenkaart staat vol met heerlijke en verfrissende drankjes. Maar toch ga je voor een heerlijk rosétje. Een Rosé Duitsland is heerlijk voor in de zomer, vooral als het drankje lekker koud is. 

Wijn van Duitsland

Rosé Duitsland wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleur van rosé komt echter niet door de kleur van de druiven zelf. De mooie lichtroze kleur komt van de schil van de blauwe druif. Als je de schil precies lang genoeg in sap laat, ontstaat die kleur.

Rosé is in tegenstelling tot rode wijn, een jonge wijnsoort. Veel mensen genieten van rose door de zoete en frisse smaken die vrijkomen. Als je niet perse heel erg van een sterke wijnsmaak houd, kies dan voor een lekker rosétje. In tegenstelling tot rode wijn bijvoorbeeld, hoeft rose geen jaren op de plank te staan om te rijpen. Rosé hoeft maar tussen de twee en drie jaar te rijpen. Elke Nederlander houdt van wijn. Gemiddeld wordt er zo’n 18.22 liter wijn per jaar gedronken. Dit is best veel natuurlijk. Maar Nederlanders houden van wijn, en er gaan dus ook wat flessen doorheen. 

Duitse wijngebieden

rose duitsland

Duitsland heeft veel gebieden waar zij druiven kunnen laten groeien. In deze gebieden groeien ze ook erg goed. Duitsland heeft wel 13 wijngebieden, waar alle soorten druiven groeien

Een paar Rosé Duitsland zijn: Rotling, Schillerwein en Weissherbst. Deze wijnen worden dus in die 13 wijngebieden geproduceerd. Duitse rosé wijnen zijn vaak droog. Als je rosé droog is komt hij uit Europa, als je wat zoetere hebt komen deze dus uit landen buiten europa. Landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië maken de lekkerste en beste Rosé wijnen.