Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Wijnrekken kopen om wijn in te leggen

2 min gelezen

Hmmm, ben jij ook een echte bourgondiër? Word je gelukkig van een goed glas wijn, samen met een overheerlijke borrelplank? Vol met kazen, vijgen en gedroogde worst. Heerlijk!

Wit, rood, rosé, met of zonder bubbels; het maakt niet zo veel uit! Behalve het drinken van de overheerlijke wijnen, is het opbergen & uitstallen misschien net zo belangrijk. Hoewel wit, rosé en bubbels het beste koud bewaard kunnen worden, hebben we voor de flessen rode wijn een prachtige, stijlvolle manier van opbergen. Wijnrekken zijn hier de allerbeste manier voor. Benieuwd waarom? Lees dan gauw verder.

Wijnflessen bewaren

Om je wijnen mooi neer te leggen, is een wijnrek onmisbaar. Wist je dat een wijnrek, waarin je de wijnen neerlegt, de allerbeste manier is om jouw wijn te bewaren? Door de wijnflessen (met kurk) horizontaal in een rek neer te leggen, blijft de wijn tegen de kurk aan liggen. De wijn blijft langer goed doordat de kurk op deze manier altijd vochtig blijft – en dus niet uitdroogt! Door de wijnflessen zo te bewaren, blijft de kwaliteit bewaard en kun je dus lang van de wijnen genieten. Stal de allermooiste flessen uit op het wijnrek; wijnen die gezien mogen worden. Bijkomend voordeel is dat jouw gasten zich nog meer welkom voelen, doordat je ze direct een heerlijk glaasje rood kunt aanbieden. Let wel op, vaak blijft het niet bij één glas.

Wijnrek kopen

Een wijnrek is natuurlijk niet alleen handig een praktisch. Het is een hele toffe eyecatcher in je huis. Vooral een opvallend model of eentje die je aan de wand bevestigt, springt direct in het oog. Een chique en stylish item die je interieur een huiselijke en sfeervolle look geeft. Een huis waarin geleefd mag worden! Een wijnrek oogt super luxe in huis! Er zijn ook ontzettend veel soorten. Zo blijft het klassieke houten wijnrek favoriet bij velen. Deze staat super stijlvol en geeft een rijke uitstraling aan de ruimte waar ‘ie zich bevindt. Ook wint de zwarte stalen variant steeds meer aan populariteit. Logisch, want veel interieurs worden steeds stoerder en moderner. Daar past zo’n wijnrek perfect bij. Met de aankoop van een wijnrek, koop je eigenlijk een stukje luxe in je eigen interieur. Toch hoeft dit niet direct de hoofdprijs te kosten. Je kunt makkelijk zoeken naar een betaalbare variant. Zo houd je meer geld over om te investeren in goede wijnen.

Bron: Wineandbarrels.nl