Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

6 tips voor een gezonde leefstijl

2 min gelezen

Wat is een gezonde leefstijl? Een gezonde leefstijl is goed voor zowel lichaam als geest. Als je goed in je vel zit, dan straal je dat ook uit. En deze stemming geef je ook zeker mee aan je naasten. Een gezonde leefstijl is zeker niet moeilijk. In deze blog geven wij 6 tips voor een gezonde leefstijl.

Tip 1: Stop met diëten

Stop met het zoeken naar al die diëten, maar zoek juist naar een eetpatroon dat goed bij je past. Hoe en wat je eet is erg afhankelijk van je humeur. Bepaalde voedingsstoffen kunnen je zelfs een goed of slecht gevoel geven. Daarom is het juist belangrijk om te eten waar jij je goed bij voelt. En nu is het niet de bedoeling om elke dag vijf zakken chips te eten, maar je snapt het principe. Doe goed onderzoek, en vind jouw eetpatroon.

Tip 2: Eet gevarieerd

Een lastige opgave; elke week het menu samenstellen van wat er op tafel komt tijdens het diner. Veel huishoudens eten elke week precies hetzelfde. Nu is dat niet zo’n probleem, zolang het maar gevarieerd genoeg is. Zorg er dan ook voor dat je voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Om die reden is het dan ook belangrijk dat je jezelf geen voedingsmiddelen ontzegt. Haal alle verse groentes bij de groenteboer.

Tip 3: Bewegen

Bewegen is hartstikke belangrijk voor een gezonde leefstijl. En nu vraag ik je niet om elke dag tien kilometer te gaan hardlopen, maar een ommetje van een halfuur is ook al voldoende. Ook bewegen moet iets zijn wat je leuk vindt, en wat bij je past. De ene houdt van wandelen, en de andere weer van fietsen. Het is belangrijk om wat te doen wat je leuk vindt.

Tip 4: Lach!

Wie meer lacht, leeft gezonder. Het lijkt heel simpel, en dat is het ook! Het is bewezen dat wie meer lacht beter in zijn vel zit.

Tip 5: Voldoende nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezonde leefstijl. Met kleine kinderen in huis is een goede nachtrust moeilijk, maar probeer het toch. Dit kan bijvoorbeeld door wat eerder naar bed te gaan of door een middagdutje te doen.

Tip 6: Zeg vaker nee

Het is belangrijk om de balans op te zoeken. Dit geldt bijvoorbeeld tussen werk en privé, maar ook in het huishouden. Zorg ervoor dat je voldoende tijd voor jezelf overhoudt. De enige manier om dit te bereiken is om vaker ‘nee’ te zeggen. Niet alleen tegen anderen, maar ook tegen jezelf. Je taken kunnen best wel een keer een dagje liggen.

Meer verhalen

2 min gelezen