Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Hoe komen paprika’s bij mij terecht?

2 min gelezen

Het zijn vast een van de dingen die je je afvraagt: ‘Hoe komen bepaalde producten toch bij mij terecht?’. Het is vaak een heel ding om te kijken waar bepaalde producten vandaan komen. De producten komen immers niet maar zo bij jou in de koelkast terecht. Wil je weten welke route paprika’s afleggen voordat ze door jou kunnen worden gegeten? Dijksma Koudetechniek vertelt het je graag!

Teler

Paprika’s groeien natuurlijk niet vanzelf. Er zijn hele specifieke omstandigheden nodig om ervoor te zorgen dat de paprika’s goed kunnen groeien. Een van deze dingen is bijvoorbeeld de temperatuur. Nederland heeft eigenlijk helemaal geen juist klimaat om paprika’s in te laten groeien. Om die reden worden paprika’s in kassen geteeld. De paprika’s groeien door tot de gewenste grootte. Nadat de paprika’s de juiste grootte hebben bereikt, worden ze geplukt. Na het plukken worden ze in verschillende bakjes gedaan. Deze bakjes gaan vervolgens in een grote koelkast met vriestechniek. Hierdoor blijven de paprika’s lekker vers. 

Supermarkt

Als de paprika’s eenmaal klaar zijn om de teler te verlaten, worden ze opgehaald door de vrachtwagenchauffeurs van de supermarkt. Deze mensen brengen de paprika’s naar de supermarkt. Dat kunnen natuurlijk een aantal verschillende supermarkten zijn. Soms worden de paprika’s ook aan verschillende en meerdere supermarkten verkocht. Als de paprika’s bij de supermarkt zijn aangekomen, worden de paprika’s in de schappen gelegd. Vanaf daar kunnen ze door jou worden opgehaald om gegeten te worden! Je kunt natuurlijk ook dit kopje volledig overslaan en de paprika’s rechtstreeks bij de teler kopen.