Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Nespresso of een volautomatische koffiemachine?

2 min gelezen
koffiemachine

De meeste koffieliefhebbers zijn het er over een dat je met Nespresso hele lekkere koffie kunt zetten. Toch zweren veel mensen bij versgemalen koffie uit een volautomatische koffiemachine. Smaken blijven natuurlijk subjectief, maar toch gaan we in dit artikel proberen een vergelijking te trekken. Zo hopen we voor jou de keuze makkelijker te maken of je voor een Nespresso apparaat of een koffiezetapparaat met bonen moet kiezen.

Bekijk hier de beste nespresso machine. Voor een volautomatische koffiemachine raden wij Philips koffiezetapparaten aan. 

Smaak van de koffie

Laten we direct beginnen met het belangrijkste: dat is natuurlijk de smaak van de koffie. De smaak van een Nespresso of versgemalen koffie zijn niet te vergelijken, maar toch vinden we ze beiden aangenaam. Alhoewel het er wel van af hangt welke capsules en bonen je gebruikt. Lang niet alle alternatieven capsules smaken goed. Ook hangt het bij een volautomaat erg af van de instellingen van jouw machine.

koffiemachine

Aanschafkosten

Waar je een Nespresso apparaat al voor een paar tientjes koopt, ben je bij een volautomatische koffiemachine al gauw honderden euro’s kwijt. Prijzen voor een Nespresso apparaat lopen op tot wel 600 euro. Voor een kleine Nespresso machine betaal je maximaal 100 euro, waarmee je alleen maar zwarte koffie kan zetten. Wil je ook graag een cappuccino zetten dan koop je een Nespresso machine met een losse melkopschuimer vanaf 150 euro. Voor een Nespresso machine met een melkreservoir betaal je al gauw meer dan 200 euro. 

Bij een volautomatische koffiemachine koop je een machine met melkfunctie vanaf 400 euro. 

Gebruikskosten

Met Nespresso ben je een stuk duurder uit per kopje koffie in vergelijking met een kopje uit een volautomaat. Echter ben je bij een volautomaat meer geld kwijt aan het onderhoud en is de kans groter dat een onderdeel het begeeft. Het is dus wel belangrijk om dit ook mee te nemen in jouw overweging.

Mogelijkheden

In vergelijking met een Nespresso machine is er veel meer mogelijk met een volautomaat. Zo kun je bij een volautomaat de sterkte instellen en is het mogelijk om gebruikersprofielen op te slaan. Een gebruikersprofiel is een samenstelling van instellingen. Zo kun je die met een druk op de knop raadplegen. Ook heb je keuze uit meerdere koffiedranken en kun je eenvoudig de sterkte of de volume aanpassen. Hoe meer geld je neerlegt hoe luxer het apparaat. 


Nespresso machines zijn over het algemeen veel simpeler en bieden dus ook minder mogelijkheden. Vaak bestaat de bediening uit 2 knoppen en is het alleen mogelijk om meer water aan je koffie toe te voegen. Wel zijn Nespresso machines vaak sneller met opwarmen, maar moet je het reservoir wel weer veel vaker bij vullen in vergelijking met een volautomaat. Tot slot neemt een volautomaat veel meer ruimte in dus is een Nespresso machine meer geschikt voor een kleinere keuken.