Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Alles over cocktail shakers

2 min gelezen

Cocktail shakers zijn onmisbaar als het gaat om het bereiden cocktails. Een Cocktail shaker is een afsluitbare beker van edelmetaal. Hierin worden de ingrediënten samengevoegd en daarna door elkaar geschud. De Cocktail shakers zijn speciaal ontworpen om alcoholische en niet alcoholische dranken te mixen met drank naar eigen keus. De shaker is ook geschikt om dranken snel te koelen door ijsblokjes toe te voegen bij de inhoud. In no-time heb je dranken op de juiste temperatuur zonder in de koeling te zetten. Het is makkelijk te gebruiken en kan je zo in huis halen. Het is ook geschikt voor professioneel gebruik. Je kan kiezen uit 2-delig en 3-delige Cocktail shaker. Beide zijn geschikt voor het bereiden van vrijwel alle cocktails.

De Boston Shaker

Dit is een 2-delige shaker. Het bestaat uit een metalen beker, of glas die op elkaar aansluiten. Door alle ingrediënten in het glas te doen en op de metalen beker te plaatsen kan je het shaken. In sommige gevallen moet de gemixte drank nog ontdaan worden van bepaalde ingrediënten omdat deze shaker geen zeef functie heeft. Hiervoor kan je gewoon een zeef gebruiken.

De Cobbler Shaker

De cobbler Shaker word geleverd in 3 delen. Een beker voor de ingrediënten, een middenstuk en word ook geleverd met een zeef. Na het shaken kan het drankje direct in een glas zonder de ongewenste ingrediënten. Het bovenste deel word ook gebruikt als maatbeker

De Speedshaker

De Speedshaker mag niet in combinatie met ijsblokjes worden gebruikt omdat dit van glas is en het makkelijk kan breken. Het kan stuk gaan. Hierbij wordt het glas over het Cocktail shakers geplaatst en word het glas gesloten.

De French Shaker

De French Shaker word geleverd zonder schenk en zeef gedeelte. Je kan een zeef gebruiken als het nodig is. De French Shaker is te vergelijken met een Cobbler Shaker.