Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Akoestiek, essentieel aspect van de horecabeleving

1 min gelezen
Akoestiek horeca verbeteren

Iedereen die weleens in een drukke bar of restaurant is geweest, weet dat het soms moeilijk is elkaar daar goed te verstaan. Er vinden veel gesprekken tegelijkertijd plaats, vaak staat de muziek aan en ook borden, bestek en glazen produceren gelijk wanneer deze gebruikt worden. Evenwel is het zo dat in sommige horecagelegenheden het voeren van een fatsoenlijk gesprek veel gemakkelijker lijkt te gaan dan in andere zaken. Plekken waar een gesprek voeren moeilijk blijkt te zijn, terwijl de muziek niet overdreven hard aan staat, kunnen dus nog veel winst halen om de algehele akoestiek te verbeteren. Eenvoudig is zoiets natuurlijk niet. Gelukkig kun je een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om de akoestiek in de horeca te verbeteren.

Akoestiek horeca verbeteren

Op welke manieren verbeter je akoestiek?

Grofweg kun je stellen dat er drie manieren zijn waarop de akoestiek in een restaurant of café verbeterd kan worden, te weten:

Akoestiek horeca verbeteren

• Via akoestische wandschilderijen. Deze zijn uitgerust met geluidsabsorberende middelen. Bovendien is dit een goede manier om de muren nog wat op te leuken.

• Met plafondpanelen, die eveneens geluidsabsorberende middelen bevatten.

• Door speciale verlichting waar een akoestische werking van uitgaat.