Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Keukenvloer Amsterdam

2 min gelezen

Waar moet een keukenvloer in Amsterdam aan voldoen?

Alle ins-en-outs over horecavloeren voor de keuken

Wanneer we het hebben over een keukenvloer in Amsterdam, hebben we het natuurlijk over de keukenvloer in de horeca. Hier worden hogere eisen aan gesteld dan bij u thuis. Niet alleen in gebruik, maar ook door de wet. Waar de keukenvloer van een horecagelegenheid in Amsterdam allemaal aan dient te voldoen, leest u in dit blog.

Wettelijke eisen

Allereerst de wettelijke eisen. Een horecavloer in Nederland dient te voldoen aan de HACCP-richtlijn. Zo moet een keukenvloer in de horeca hygiënisch zijn, maar ook vloeistofdicht, en eenvoudig te reinigen en desinfecteren. Dit is van groot belang omdat er met voedsel wordt gewerkt. Door deze eisen vast te leggen in een verplichte richtlijn, heeft de overheid een zekere controle over het productieproces en blijven de gezondheidsrisico’s beheersbaar.

Praktische eisen

Naast de wettelijke eisen die aan een keukenvloer worden gesteld, zijn ook andere vloer eigenschappen handig, zoals antislip zodat er veilig kan worden gewerkt. Veel wettelijke eisen komen overeen met het gebruiksgemak. Daarom keukenvloer naadloos en vaak voorzien van holplinten, zodat er geen hoeken zijn. Hierdoor blijft er geen vuil in naden en kieren zitten, maar is de vloer ook makkelijk schoon te maken aan het einde van de werkdag.

Niet zomaar een vloer

Zoals u inmiddels begrijpt is een horecavloer niet zomaar een vloer, maar een speciale vloer die u door een gespecialiseerd bedrijf laat installeren. Deze bedrijven weten dat de horeca nooit stilstaat en dat de keuken hierbij onmisbaar is. Gelukkig is een keukenvloer in Amsterdam voor de horeca in een dag te leggen. Met een beetje slim plannen, blijft het omzetverlies daarom beperkt. Wilt u reageren op dit artikel? Gebruik hiervoor ons contactformulier.

Meer verhalen

1 min gelezen