Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Wat maakt Kip Tandoori nu zo gezond?

2 min gelezen

Op een bepaald moment in ons leven hebben we ons allemaal wel eens schuldig gemaakt aan het bestellen van goede Kip ​​Tandoori wanneer we zin hadden in iets lekkers. Maar is het nu eigenlijk zo dat we ons schuldig zouden moeten voelen hierover? Het antwoord is echter; Nee! Kip Tandoori is juist een heel gezond gerecht vanwege het magere vlees en de kooktechniek. Het beste Indian restaurant in Amsterdam vertelt ons hieronder waarom:

Voordelen van Tandoori Kip

Kip Tandoori is een vetarm en caloriearm gerecht en wordt ten zeerste aanbevolen voor iedereen die zich bewust is van het behoud van een goede gezondheid en een gezond lichaamsgewicht. Kip is namelijk rijk aan selenium dat helpt bij het sneller verbranden van calorieën en het verbeteren van de stofwisseling in het lichaam.

Hiernaast bevat kipfilet magere eiwitten en wordt de kip voor het grillen gemarineerd met yoghurt. Deze grillmethode zorgt ervoor dat de kip gezond blijft omdat er niet veel olie nodig is en de eiwitten veelal behouden blijven, maar ook de yoghurt bevat vele gezonde voedingsstoffen! Denk hierbij bijvoorbeeld aan zink, kalium en vitamine B12. 

Kip Tandoori bevordert de gezondheid van de hersenen

Er wordt zelfs aangenomen dat Kip Tandoori goed is voor de gezondheid van je hersenen! Kip Tandoori vermindert namelijk het risico op de ziekte van Alzheimer door de vele vitamine B3, B5, B6 en andere voedingsstoffen dat het bevat. Kip verhoogt hiernaast ook het serotonineniveau, wat leidt tot een lager stressniveau en minder stemmingswisselingen.

Echter is het wel beter om naan of brood met de Kip Tandoori uit te sluiten. Gestoomde of gegrilde groenten en volkoren platte broden of roti’s voegen de beste voedingsstoffen toe aan uw maaltijd.

Kip Tandoori toevoegen aan het dieet

Je kunt Kip Tandoori natuurlijk een onderdeel van je dagelijks dieet maken en het eten van kip hierin als een eiwitbron in je dagelijkse voeding opnemen. Doe dit echter natuurlijk altijd met mate! Te veel is natuurlijk nooit goed. 

Wil jij echter weten waar je de beste Tandoori van Amsterdam kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje op www.pindpunjabi.nl.