Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Goede Nederlandse restaurants in Amsterdam

2 min gelezen
Logo

gerechtenHet viel mij op dat er weinig goede Nederlandse restaurants Amsterdam zijn. Er zijn wel een aantal restaurants die Nederlandse gerechten op de kaart hebben, maar dan hebben wij het vaak over een fusion keuken. Sinds ik in Amsterdam woon ga ik minimaal een keer per week uiteten en daarom heb ik al een aantal Nederlandse restaurants in Amsterdam uitgeprobeerd.

LT. Cornelis

Laatst was ik in een restaurant genaamd “LT. Cornelis”. Van een aantal vrienden had ik gehoord dat het een heel erg goed restaurant was. Mij was ook verteld dat er voornamelijk Nederlandse gerechten worden geserveerd en daarom ben ik gaan dineren bij het restaurant.

restaurantVoordat ik naar het restaurant ging had ik het een en ander op internet opgezocht. Het interieur van het restaurant vind ik heel erg belangrijk, omdat dat heel erg bijdraagt aan de beleving. Op foto’s had ik al gezien hoe het restaurant er uit zag en dat beviel mij wel heel erg goed.

De menukaart in het restaurant sprak mij heel erg aan. Sommige combinaties vond ik apart, maar wel heel erg vernieuwend. Zelf ben ik voor een gerecht gegaan met kreeftjes en dat beviel mij verassend goed. Het gerecht zelf zag er geweldig uit.

In het restaurant kon ik de sfeer van de gouden eeuw heel erg waarderen, omdat dit ook weer werd weerspiegeld in het eten.

 

Het eten was heel erg lekker en ik heb een hele leuke avond gehad in het restaurant. Binnenkort ga ik weer naar het restaurant en ik ben benieuwd of het mij weer zo goed gaat bevallen!