Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Extra vergine olijfolie: lekker en gezond

2 min gelezen
Extra vergine olijfolie: lekker en gezond

Waarom is olijfolie lekker en gezond?

Je hoort de term regelmatig vallen: extra vergine olijfolie. Het zou absoluut de beste olijfolie zijn en bovendien gezond! Is het waar en hoe zit het precies? Je leest het in dit artikel van Restaurantstraat.nl.

Wat is extra vergine olijfolie?

Wanneer we het hebben over goede olijfolie, is extra vergine een veelgehoorde term. Dit betekent dat de olijfolie van de eerste persing is. Waarom is dit belangrijk? Dit zit als volgt: olijfolie wordt gemaakt door de olie uit de olijven te persen. Dit kan maar tot zekere hoogte, waarna ze proberen er nog meer olie uit te krijgen door het toevoegen van chemicaliën en door de olijvenpulp te verwarmen. Dit heeft grote invloed op de smaak, waardoor de extra vergine olijfolie altijd de beste smaak heeft.

Extra vergine olijfolie is gezond

Pure extra vergine olijfolie is bovendien erg gezond. Het bestaat namelijk voor 70% uit onverzadigde vetzuren en barst van de antioxidanten die celveroudering tegengaan. Hiermee verklein je het risico op hart- en vaatziekten.

Wat is een goede olijfolie?

Een goede olijfolie is dus een extra vergine olijfolie vanwege de gezondheidsvoordelen. Maar hij mag natuurlijk ook lekker zijn. Een goede olijfolie wordt op natuurlijke wijze gewonnen en is smaakvol en verfijnd.

Waar vind je goede olijfolie?

Wil je verzekerd zijn van echt goede olijfolie? Dan ben je vaak het beste af met een biologische variant. Deze boeren houden van hun product en maken vaak al generaties lang olijfolie. Ben je op zoek naar een biologische olijfolie van uitstekende kwaliteit? Dan raden wij je aan om naar een speciaalzaak te gaan die rechtstreekse contacten heeft met de olijfboeren zelf. Deze speciaalzaken zijn gelukkig ook met de tijd meegegaan en hebben ook een webshop. Biologische olijfolie bestellen kan dus gewoon online, net zoals je met de rest van je boodschappen doet. Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Laat het ons weten via ons contactformulier. Ook wanneer je een leuk idee hebt voor een artikel horen we het graag.