Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

4 redenen om je tuin te verrijken met een keramische barbecue

1 min gelezen
BBQ winkel Breda

Bij veel Nederlanders is barbecueën al talrijke jaren onverminderd populair. Etenswaren die op of in een barbecue zijn bereid vallen bij veel mensen namelijk nu eenmaal enorm in de smaak. Dit geldt wel vooral voor producten die via een keramische barbecue – bijvoorbeeld aangeschaft in een BBQ winkel bij Breda – zijn bereid, zoals met een zogeheten kamado. Hieronder lees je waarom het dan ook verstandig is de voorkeur te geven aan zo’n kamado boven een reguliere barbecue.

Regulatie hitte

Met een ‘normale’ barbecue is het allerminst eenvoudig om het geheel op de juiste temperatuur te krijgen. Als gevolg daarvan gaart het vlees soms veel te langzaam en ook af en toe veel te snel, waardoor de buitenkanten zwart blakeren en oneetbaar worden. Daarentegen kun je de temperatuur van een kamado wel uitstekend reguleren. 

BBQ winkel Breda

Afsluitbaar

Met een keramische barbecue heb je de mogelijkheid om deze volledig af te sluiten. Wil je dus even een forse hitte opbouwen en daarmee het voedsel wat sneller bereiden, dan heb je daar ook daadwerkelijk de mogelijkheid toe.

Veelzijdigheid

Een keramische barbecue is eigenlijk veel meer dan een barbecue alleen. Je kunt hiermee namelijk op vele manieren voedsel bereiden en verhitten. Denk hierbij maar aan roken, braden, grillen, stomen, bakken en slow cooken.

Kwaliteitsmateriaal

In tegenstelling tot bij sommige wat goedkopere barbecues mag je er bij een keramische barbecue van uitgaan dat deze van kwalitatief uitstekende materialen is gemaakt. Daardoor kun je een dergelijke barbecue normaal gesproken tientallen jaren gebruiken.