Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Deze groente wordt steeds meer gegeten

2 min gelezen
avocado

Avocado’s worden steeds meer gegeten in ons land. Er zijn veel lekkere recepten te vinden, zowel voor de lunch als het avondeten. Er zijn ook mensen die de groente verwerken in hun ontbijt, bijvoorbeeld in een lekkere smoothie.

Bewaren in de koelkast of juist niet?

Deze groente kun je het beste bewaren in een voorraadkast met een temperatuur tussen 12 tot 15 graden. Een veel gemaakte fout is de groente in de koelkast te bewaren! Dit is absoluut geen goed idee als de groente nog niet rijp is. Bij de genoemde temperaturen rijpt de groente nog wat na en blijven ze het langst lekker. Eem overrijpe avocado kun je dus wel het beste in de koelkast bewaren. Ook invriezen van blokjes of een halve zonder schil of pit is mogelijk. Wel verliest deze groente snel zijn goede kwaliteit in de vriezer. Het beste kun je dus kort na aankoop opeten.

avocado

Hoe lang kun je deze groente bewaren?

Wanneer je de groente hebt aangeschaft, is hij nog 1 tot 3 dagen te bewaren. De houdbaarheid is dus niet erg ruim. Dit komt omdat het rijpingsproces nog doorloopt. Een rijp exemplaar kun je het beste in de koelkast bewaren, dan is de houdbaarheid is langer. Maximaal bedraagt deze zes dagen na aankoop, maar in veel gevallen wordt dit niet gehaald.

Tip om een rijpe avocado te gebruiken

Een rijp exemplaar verkleurt erg snel. Het gebruik van citroensap kan hierbij heel handig zijn. Een klein beetje citroensap sprenkelen op fruit of groente, zorgt ervoor dat deze niet zo snel bruin wordt na het aansnijden. Ook bij deze groente is dit een bruikbare handige tip. Daarnaast leent een rijp exemplaar zich er beter voor om te pureren dan om in plakjes te snijden. Verkleuringen of kneuzingen van een rijpe groente zijn in puree veel minder zichtbaar. Het recept van een lekkere guacamole is dus goud waard door het gebruik van rijpe groente!