Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Horeca koffie: zo kies je de beste opties uit voor je klanten

2 min gelezen

Ben jij op zoek naar goede horeca koffie, waarmee je een bakje kunt maken waar al je klanten van genieten? Dan kan dat een lastige taak zijn, want iedereen heeft een andere smaak. De één houdt van een sterke bittere smaak terwijl de ander juist een lichter en fruitiger bakje drinkt. De één wil graag de natuurlijke smaak van licht gebrande koffie proeven, terwijl de ander van de rokerige smaak houdt van een goede dark roast. Hoe kies jij de beste horeca koffie uit voor jouw klanten? De onderstaande informatie helpt je daarbij.

Horeca koffie dat past bij je apparaat

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar de eerste keuze die je maakt als je horeca koffie gaat aanschaffen is de categorie waarin deze behoort. Je hebt dan de keuze uit koffiebonen, filterkoffie, pads en/of cups en ieder apparaat is anders. Koop je je koffie bij een webwinkel, dan kun je daar de handige filters gebruiken en zo een selectie maken uit het assortiment. Je ziet dan allereerst al alleen de koffie die in jouw apparaat past. Dat is een uitstekend begin, maar de filters gebruik je ook om andere instellingen door te geven.

Kies voor de middenweg

Een goede webwinkel biedt allerlei soorten koffie aan en geeft je de mogelijkheid om zelf in te stellen wat je lekker vindt. Nadat je hebt aangegeven welke categorie je nodig hebt, kun je gaan nadenken over andere eigenschappen. Dan zijn de branding, de sterkte, het cafeïnegehalte, het aroma en de mate van de crèmelaag allemaal kenmerken waar je inspraak in kunt krijgen. Omdat je zoveel mogelijk klanten tevreden wilt stellen, is het verstandig om voor de gulden middenweg te kiezen. Dat betekent een medium branding, een gemiddeld aroma en een gemiddelde sterkte, bijvoorbeeld. Op die manier is de kans het grootste dat je horeca koffie aanschaft die bij de meeste mensen in de smaak zal vallen.

Bied je klanten verschillende soorten koffie aan

Leent jouw koffieapparaat en jouw horecagelegenheid zich daarvoor, dan kun je ook verschillende soorten horeca koffie aanschaffen. Je geeft dan of je klanten de mogelijkheid om te kiezen, of je neemt een andere soort koffie per soort bakje. Er zijn heerlijke specialistische espressokoffies, bijvoorbeeld, maar deze zijn minder geschikt voor iemand die gewoon een zwarte koffie wil. Als horecagelegenheid ga je een contract aan met een bepaalde producent van koffie en samen kunnen jullie jouw klanten dan een breed scala aan mogelijkheden aanbieden. In andere situaties kan het echter beter en gemakkelijker zijn om het bij één optie te houden.

Zoek een goede webwinkel

De beste plek om horeca koffie aan te schaffen is online. Daar vind je het grootste assortiment en de beste deals. Online kun je ook profiteren van extra grote verpakkingen en volumekortingen voor verschillende koffiemerken. Eén ding is zeker, als je er grondig over nadenkt en een goede leverancier uitkiest, dan vind je de ideale horeca koffie voor jouw klanten.