Restaurantstraat.nl

Restaurantstraat uw eten en drinken blog

Groene thee als ijsthee

2 min gelezen
Groene thee

Je kent het vast wel, wanneer het buiten wat kouder is, heb je zin in een lekker kopje thee om weer lekker op te warmen. Stel je hebt net een stuk moeten fietsen of je hebt net boodschappen gedaan. Dan heb je ook wel zo’n warm kopje thee verdient. Dan is natuurlijk de grote vraag welke thee je gaat drinken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de welbekende groene thee. Iedereen zal dit ook wel in huis hebben. Verder is de thee ook nog eens erg gezond voor je mits je er geen suiker in doet. Dit komt omdat je alleen water en het extract van de Camellia Sinensis plant binnen krijgt. Hier zitten geen schadelijke stoffen in en betekent dus dat je het ook kunt blijven drinken.

Met warm weer

Met warm weer kun je er ook voor kiezen om groene thee te drinken. Dan heb je de keus of je dit warm wil drinken of toch liever koud. Wanneer je er voor kiest om het koud te drinken zul je dus ijsthee gaan maken. Veel mensen vinden dit erg lekker en je zult ook zien dat wanneer het buiten warm is het een goede dorstlesser is. Als je het dan zelf gaat maken moet je wel kijken dat je de goede thee hiervoor gebruikt, er zijn namelijk ook varianten de deze thee die niet erg lekker zijn om te drinken wanneer het niet meer warm is.

Groene thee

Andere thee

Het verschil met andere thee is eigenlijk vrij klein, vaak is het namelijk alleen de smaak. Neem bijvoorbeeld groene thee en rooibos thee. Hier worden simpelweg andere planten voor gebruikt waardoor je een compleet andere thee zal krijgen. Het is een klein verschil wat voor een groot verschil zal zorgen.